Rusthuismoorden Oostrozebeke: Parket bevestigt onderzoek naar drie verdachte overlijdens

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, bevestigt dat het in november 2020 een onderzoek is gestart naar drie verdachte overlijdens in wzc Rozenberg in Oostrozebeke. Er was sprake van een abnormale hoeveelheid insuline in het bloed. «Verder onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van kwaadwillig opzet», klinkt het. Er is nog geen verdachte opgepakt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Eind november 2020 vorderde het parket een onderzoeksrechter voor twee verdachte overlijdens in het woonzorgcentrum. «Het onderzoek werd opgestart nadat aan het licht was gekomen dat bij twee bewoners een abnormale hoeveelheid insuline in het bloed was vastgesteld. Vanaf dat ogenblik werd ieder verdacht ziektebeeld onder de loep genomen.»

Kwaad opzet?

Door de uitbreiding van het onderzoek werden ook de omstandigheden van het overlijden van een derde bewoner onderzocht, net als het ziektebeeld van vijf bewoners. Mogelijk werden ook zij geïnjecteerd met insuline. «Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of er in deze gevallen al dan niet sprake is van kwaadwillig opzet», aldus het parket.