Spaanse kannibaal veroordeeld tot meer dan 15 jaar cel voor opeten van moeder

Een Spaanse man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar voor doding, met de verzwarende omstandigheid van een familieband, en een gevangenisstraf van vijf maanen voor lijkschennis. Volgens de rechtbank in Madrid heeft de man zijn moeder gewurgd en in stukken gesneden en vervolgens twee weken lang delen van haar lichaam opgegeten. Hij moet tevens 60.000 euro schadevergoeding betalen aan zijn broer.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

De man deelde een appartement met zijn moeder in de Madrileense wijk Las Ventas: daar dankt hij zijn bijnaam ‘de kannibaal van Ventas’ aan.

Koelkast

In 2019 wurgde hij haar na een ruzie, stelde de openbare aanklager. Hij sleepte haar lichaam naar zijn slaapkamer, waar hij het in stukjes hakte met een zaag en een paar keukenmessen. «Nadat het lichaam in stukken was gesneden, voedde de verdachte zich af en toe met de resten van het lijk en bewaarde hij andere stukken in verschillende plastic containers in het appartement en in de koelkast», betoogde de openbare aanklager. Nog andere stukken van het lichaam zou hij in de vuilbak gegooid hebben.

Drugsprobleem

De man werd al in februari 2019 gearresteerd, nadat een vriend van zijn moeder haar als vermist had opgegeven. Volgens de politie worstelde de dader met drugsproblemen. Ondanks het betoog van de verdediging, oordeelde de rechtbank dat hij op het moment van de feiten over al zijn geestelijke vermogens beschikte en sprak de rechter een gevangenisstraf uit.