Stelplaats in Leuven wordt versterkt als jongerenclub

De oude Stelplaats van De Lijn in Leuven, dat achter het NMBS-station gelegen is, wordt de komende zes jaar nog uitgebaat als feest- en evenementenplek voor jongeren. Dat is maandagavond beslist op de gemeenteraad van Leuven.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Stelplaats wordt sinds meerdere jaren gebruikt door jongeren om er feesten en evenementen te organiseren. De stad heeft nu een studieopdracht uitgeschreven om het gebruik van de site te optimaliseren. Het gebruik is tot hiertoe wel tijdelijk, voor zes jaar.

Vooruit-raadslid Sarah Mohamed Khalif stelde zich maandagavond vragen bij die tijdelijkheid. «Het is een mooi project, maar ik ben bezorgd over het tijdelijk karakter», zei Khalif. «Wat gebeurt er na die zes jaar?»

Alternatief in de toekomst

Schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V) gaf aan dat hij eveneens bezorgd is over het feit dat Stelplaats als evenementen- en jongerenlocatie slechts tijdelijk kan bestaan. Als de plek zou moeten verdwijnen, komt er wel een alternatief, verzekerde hij.

«We willen zoveel mogelijk kansen geven aan jongeren», vertelde Vansina. «Een concrete timing of concrete plannen voor wat er na Stelplaats kan gebeuren, kan ik nog niet meegeven. Maar als Stelplaats niet meer als ontwikkelingsplek voor jongeren gebruikt kan worden, volgt er zeker een alternatief.»

Het punt werd maandagavond unaniem goedgekeurd op de Leuvense gemeenteraad.