SWINGEN. Brussels Jazz Weekend houdt gratis wintereditie in historische spiegeltent

Het Brussels Jazz Weekend houdt op 10, 11 en 12 december voor het eerst een wintereditie en dat doet het in een speciaal decor. Voor de gelegenheid vinden er drie dagen lang concerten plaats in de historische spiegeltent «Salon Perdu». Die wordt opgesteld op de Nieuwe Graanmarkt in het hart van de hoofdstad.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De rondreizende danszaal in art-decostijl toert al een eeuw door Europa. In de jaren ’20 waren jazzbands razend populair en zo is de vergelijking met de «roaring twenties», die na corona mogelijk ook ingezet zijn, nooit veraf. Honderd jaar geleden sierden glamoureuze feestvierders de dansvloer van de Salon Perdu en gingen ze uit de bol met de charleston en lindy hop.

Op vrijdagavond 10 december opent het Brussels Jazz Weekend haar festival dan ook feestelijk onder leiding van de Brusselse Swing Dance Club met enkele aanstekelijke dansdemonstraties en -initiaties op live muziek. Op zaterdag en zondag openen de deuren van de verwarmde spiegeltent al vanaf 15 uur voor een gevarieerd programma met grote namen uit de gevestigde Belgische jazzscene waaronder Michel Herr, Nathalie Loriers en Mâäk Quintet op zaterdag en nieuw, jong en experimenterend jazzgeweld zoals Don Kapot en Ananke op zondag.

Het festival is gratis, maar vooraf registreren is verplicht via www.brusselsjazzweekend.be. Wie aanwezig wil zijn op het Brussels Jazz Weekend moet in het bezit zijn van een geldig Covid Safe Ticket.