Thailand zet grenzen open voor toeristen uit 63 landen, inclusief België

Vanaf vandaag, maandag 1 november, verwelkomt Thailand opnieuw toeristen uit België en 62 andere landen. Naast ons land staan ook de andere lidstaten van de Europese Unie, de Verenigde Staten, Chili en de Verenigde Arabische Emiraten op de lijst die het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken heeft goedgekeurd. Thailand had oorspronkelijk 46 landen gekozen, maar voegde afgelopen weekend zeventien landen aan de lijst toe.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Wie naar Thailand afreist, moet volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en een negatieve coronatest, afgenomen in de 72 uur voor het vertrek, kunnen voorleggen. Na aankomst moeten reizigers opnieuw een coronatest afleggen. Is ook die test negatief, dan moeten ze niet in quarantaine, voor ze naar een van de zeventien geopende toeristische bestemmingen mogen trekken. Onder meer het eiland Phuket, de hoofdstad Bangkok en de stad Chang Mai in het noorden van het land verwelkomen opnieuw reizigers. Wie niet gevaccineerd is, wordt gevraagd na aankomst tien dagen in quarantaine op hotel door te brengen.

Angstige bevolking

Volgens Bangkok News is de Thaise toeristische sector verheugd om weer bezoekers te kunnen ontvangen, maar blijft de bevolking angstig. Tot 92,4 procent van de mensen die bevraagd werden door het Thaise departement van Volksgezondheid, zei zich zorgen te maken over de heropening en een nieuwe uitbraak van het coronavirus te vrezen, citeert de Bangkok Post. Toch hoopt Thailand dat het toerisme een nieuwe start neemt. De sector ligt al meer dan anderhalf jaar volledig stil.