Tienjarige jongen gestorven na aanrijding door goederentrein in Duitsland

In Recklinghausen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, is donderdagavond een tienjarige jongen om het leven gekomen na een aanrijding met door een goederentrein. Een tweede kind, een jongen van negen, werd eveneens geraakt door de trein en is in levensgevaar.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De politie verklaarde eerder op de avond dat mogelijk verschillende mensen werden aangereden door een trein. Er zou uiteindelijk, volgens de eerste elementen van het onderzoek, geen sprake zijn geweest van nog meer slachtoffers of andere kinderen, meldt de politie in de nacht van donderdag op vrijdag. Er werden drones met warmtecamera’s ingezet.

Het ongeval vond plaats in de buurt van een voormalig goederenstation in het industriële noordelijke Ruhrgebied. Hoe het ongeval juist kon gebeuren is niet duidelijk. «Het is een drama wanneer er zoiets gebeurt met kinderen. Het is verschrikkelijk», aldus minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen Herbert Reul, die naar de plek van het ongeval trok. De twee slachtoffers komen volgens de politie uit Recklinghausen.