Trump zegt dat hij «zeer, zeer, zeer waarschijnlijk» opnieuw presidentskandidaat wordt

De voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft duidelijk gehint dat hij bij de verkiezingen in 2024 zich opnieuw kandidaat zal stellen voor het Witte Huis. «Om ons land succesvol, veilig en groots te maken, zal ik het zeer, zeer, zeer waarschijnlijk opnieuw doen», zei hij op een Republikeins campagne-event in Sioux City, in de staat Iowa.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«Bereid je voor, dat is alles wat ik zeg», voegde de 76-jarige eraan toe. Trump verscheen als spreker om de Republikeinse kandidaten voor de ‘midterms’, de tussentijdse verkiezingen voor het Congres, op 8 november te steunen.

2020

Tijdens zijn speech herhaalde de ex-president de al lang weerlegde bewering dat hij de presidentsverkiezingen van 2020 heeft gewonnen. Tot op heden weigert de Republikein zijn nederlaag tegen de Amerikaanse president Joe Biden toe te geven. Trump heeft al herhaaldelijk geflirt met een nieuwe presidentskandidatuur sinds hij werd weggestemd.

Bij de tussentijdse verkiezingen komende dinsdag liggen alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden en ongeveer een derde van de zetels in de Senaat voor het grijpen. Daarnaast zijn er in verschillende staten gouverneursverkiezingen. Volgens peilingen maken de Republikeinen een goede kans op een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden. Voor de meerderheid in de Senaat wordt een nek-aan-nekrace verwacht.