Twee tieners gearresteerd voor moord op 16-jarig trans meisje in VK: «Ze werd jarenlang gepest» (foto’s)

De Britse politie heeft een 15-jarige jongen en een 15-jarig meisje opgepakt omdat ze ervan verdacht worden een 16-jarig trans meisje te hebben doodgestoken in de buurt van de stad Manchester.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het lichaam van het slachtoffer, Brianna Ghey, werd zaterdagnamiddag aangetroffen in het Linear Park in Culcheth, ten westen van Manchester. Haar lichaam vertoonde verschillende steekwonden.

Twee tieners uit de regio zijn nu opgepakt voor de steekpartij, zo meldt onder meer de Britse omroep BBC. Er wordt geprobeerd om de «exacte omstandigheden» van de misdaad vast te stellen, zegt Mike Evans van de lokale politie.

Zware pesterijen

Er zijn voorlopig geen elementen die erop wijzen dat de moord gepleegd zou zijn wegens haat tegen transgenders, zo beklemtoont de politie ook aan de Britse openbare omroep. Maar vrienden hebben onthuld dat Brianna jarenlang werd gepest vanwege haar genderidentiteit.

Haar familie omschrijft Brianna in een statement als «mooi, gevat en hilarisch». Daarnaast bedankten ze haar vriendinnen voor alle steun. «Brianna was een geliefde dochter, kleindochter en kleine zus.»