Uitzendbureau Accent gaat vanaf februari enkel nog anonieme cv’s verspreiden

Uitzendbureau Accent, een van de drie grootste uitzendkantoren in ons land, gaat vanaf 1 februari enkel nog anonieme cv’s delen met werkgevers. Dat schrijft De Standaard dinsdag. Accent hoopt op die manier mogelijke discriminatie tegen te gaan.

door
Redactie Online, Belga
Leestijd 1 min.

Concreet zullen de werkgevers enkel nog de initialen van de persoon te zien krijgen. Ook de leeftijd van de sollicitant zal niet gedeeld worden, net als eventuele periodes van inactiviteit. Wel zal de werkgever nog de diploma’s van de sollicitant en zijn of haar werkervaring kunnen zien.

Stijn of Mohammed

«Helaas is het voor ons nog altijd veel makkelijker om een Stijn aan het werk te krijgen dan een Mohammed», stelt Accent-CEO Anouk Lagae. «De bedoeling is om werkgevers met een zo open mogelijke geest naar kandidaat-werknemers te laten kijken.»

Positieve resultaten

Sinds september liep er al een proefproject op beperkte schaal. Dat leverde positieve resultaten op. «Er zijn al mensen geweest die nu een job hebben gekregen van een bedrijf, die anders wellicht niet op gesprek waren gekomen», aldus Lagae.

VDAB

Vlaams Parlementslid voor Open VLD Tom Ongena vindt dat ook de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB met anonieme cv’s moet werken. «Ik ben ervan overtuigd dat dit de kansen op een job van de meer dan 34.000 werkzoekenden met een arbeidsbeperking sterk zou verhogen.»