Vakantietip: Tiendaags lichtfestival Bright Brussels is losgebarsten

In het centrum van Brussel is het lichtfestival Bright Brussels van start gegaan. Tot 6 november zijn in de hoofdstad zestien immersieve lichtinstallaties, projecties en lichtspektakels te zien, verdeeld over twee parcours.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Normaal vindt het festival vier dagen lang plaats in februari, maar door de coronacrisis werd de editie van 2021 uitgesteld naar de herfstvakantie. Het festival werd ook verlengd tot tien dagen, en zal dit jaar vooral de wijk rond het Koninklijk Paleis en die rond de Europese instellingen in het licht laten baden.

Het Europees Parlement is dit jaar partner van het evenement. Zo staat op de Esplanade Solidarnosc 1980, het plein voor het Europees Parlement, de installatie ’Lightbattle III’ van artiesten Joost van Bergen, Dirk Schlebusch en Onne Walsmit. Onder drie interactieve bogen zetten zij het Nederlandse fietserfgoed in de schijnwerpers.

Op het Paleizenplein is er dan weer een grote videoprojectie te zien van het Belgische collectief Dirty Monitor. Het Brusselse collectief Magic Monkey hult de Tuin van de Kunstberg in nevelig licht.

Naast de lichtinstallaties is er ook Bright OFF, een programma van onder meer nocturnes in musea, latenightshoppen en dj-sets. Wie afgesloten ruimtes op het parcours wil bezoeken, moet een Covid Safe Ticket tonen.