Van der Poel verovert 5e wereldtitel na titanenstrijd met van Aert

Mathieu van der Poel heeft zondag in het Nederlandse Hoogerheide voor de vijfde keer in zijn carrière de wereldtitel in het veldrijden bij de mannen elite veroverd. De Nederlander klopte Wout van Aert in een sprint. Het brons ging naar Eli Iserbyt, die de Nederlander Lars van der Haar van het podium hield.

Belga / J. Jacobs
door
Belga
Leestijd 1 min.

Al in de eerste ronde gingen topfavorieten Van Aert en Van der Poel op avontuur. De verwachte tweestrijd was daarmee meteen een feit. Beide tenoren bleven tot vlak voor de meet bij elkaar. MVDP zette zijn sprint als eerste in, Van Aert kon hem niet van achteruit verschalken.

Vijfde titel

Van der Poel heeft zijn vijfde wereldtitel beet, na die van 2015, 2019, 2020 en 2021. Hij hijst zich naast de Zwitser Albert Zweifel, de Fransman André Dufraisse en de Italiaan Renato Longo. Erik De Vlaeminck blijft met zeven regenboogtruien recordhouder. Van Aert heeft drie wereldtitels achter zijn naam.

Tom Pidcock verdedigde zijn wereldtitel niet. De Brit maakte zijn plannen reeds op Nieuwjaarsdag in de marge van de GP Sven Nys bekend. Hij koos ervoor de voorbereiding op het wegseizoen in Spanje reeds aan te vatten.

België

meer België

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight