Verijdelde aanslag Miss België: «Beweegredenen van verdachte nog onduidelijk»

Het federaal parket heeft bevestigd dat er zaterdagavond, omstreeks 17.30 uur, in De Panne een 46-jarige man is aangehouden (Peter C.) die waarschijnlijk een aanslag wou plegen tijdens de verkiezing van Miss België. Die verkiezing vond later op de avond plaats in Plopsaland in De Panne. De man was in het bezit van een handvuurwapen. In zijn voertuig werd eveneens een vuurwapen aangetroffen en een kogelwerende vest.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«it het onderzoek is gebleken dat hij waarschijnlijk een aanslag wou plegen tijdens de verkiezing van Miss België die even later in Plopsaland zou plaatsvinden. De exacte beweegredenen van Peter C. zijn nog onduidelijk. Hij was niet gekend, noch bij politiediensten noch bij veiligheidsdiensten», aldus het federaal parket.

Nederlandse vrouw

De man was vergezeld van een vrouw van Nederlandse nationaliteit. Het is voorlopig niet duidelijk of zij op de hoogte was van zijn plannen.

«De zaak werd toevertrouwd aan een onderzoeksrechter van het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Die zal later zondag of maandagvoormiddag beslissen of beide personen bij hem worden voorgeleid en of hij een aanhoudingsmandaat zal afleveren», klinkt het.

De 21-jarige Emilie Vansteenkiste werd verkozen tot Miss België 2023. De West-Vlaamse Claire Lansenebre werd de eerste eredame. Victoria Kembukuswa uit Waterloo mocht de titel van tweede eredame in ontvangst nemen. Derde eredame was Cécile Deltour uit Dison. De Limburgse Haifa Salem Ali werd vierde eredame. Léna Forseille werd vijfde eredame.