Videobeelden tonen moment waarop cabine neerstort in Italiaanse gemeente Stresa

Er zijn beelden opgedoken van het vreselijke ongeval met een kabelbaan waarbij veertien mensen om het leven kwamen. Daaruit blijkt dat het vlak voor het eindstation fout loopt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op 23 mei stortte een cabine van een kabelbaan neer in Stresa, een plaats aan het Lago Maggiore, in de Noord-Italiaanse regio Piëmont. Daarbij kwamen veertien van de vijftien inzittenden om het leven. Enkel een 5-jarig jongetje overleefde het tragische ongeluk, dat veroorzaakt werd door een kabel die doorbrak.

Bijna aan station

De Italiaanse televisiezender TG3 heeft nu videobeelden gedeeld van het bewuste moment. Daarop is te zien dat de cabine slechts enkele meters verwijderd was van het station op de top van de berg Mottarone. Plots breekt de kabel en schiet de cabine in hoog tempo omlaag via de overgebleven kabel. Even later valt de cabine te pletter op de berg.

Geknoeid met remsysteem

Uit onderzoek blijkt dat er geknoeid was met een van de remsystemen om vertragingen van de kabelbaan te voorkomen. Daardoor kon het noodremsysteem niet ingeschakeld worden. De mensen die de kabelbaan beheren zouden daar al wekenlang van op de hoogte zijn geweest. Drie mensen werden intussen opgepakt. Het gaat om de ingenieur van de kabelbaan en de directeur en het operatieve hoofd van het bedrijf dat de dienst levert.

WAARSCHUWING: de beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.