Viroloog Marc Van Ranst maakt internationaal tv-debuut op Al Jazeera

Marc Van Ranst (KU Leuven) was tijdens de coronacrisis niet weg te denken in de televisie- en radiostudio’s. Maar nu schopt de bekende viroloog het wel heel ver. Hij kwam op het bekende Arabische tv-netwerk Al Jazeera uitleg geven over de verdeling van de vaccins in de wereld.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Vaccins, mondmaskers of quarantainemaatregelen. Grote kans dat je het afgelopen anderhalve jaar Van Ranst hierover zag spreken op tv, radio of in de krant. Hierdoor ging de populariteit van de viroloog – op een positieve en negatieve manier - pijlsnel omhoog.

Toch lijkt dat nog niet genoeg te zijn voor de Leuvense wetenschapper. Op Al Jazeera - het populaire tv-netwerk in de Arabische wereld en gevestigd in Doha - kwam Van Ranst spreken over de verschillende vaccinatiegraad van de verscheidene continenten. Ook ging het over de discussie naar waar de huidige vaccins best eerst gaan: een derde prik voor de rijke welvaartslanden of een eerste prik voor andere (armere) landen en continenten? Het filmpje werd intussen al meer dan 5.000 keer bekeken.