VRESELIJK! Wielrenner nadert finish, maar dan steekt toeschouwster de weg over: «Hoe is dit mogelijk?!» (video)

Tijdens een wielerwedstrijd heeft een coureur een vrouw aangereden terwijl ze naar de overkant wandelde. Ze raakten allebei gewond, maar vooral de vrouw verkeert in kritieke toestand.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het incident speelde zich afgelopen zaterdag af tijdens een wielerwedstrijd in Ferro, het meest zuidwestelijke eiland van de Canarische Eilanden. Een wielrenner naderde tegen hoge snelheid de eindmeet. Plots loopt een vrouw de weg over, maar de wielrenner rijdt zo snel dat hij haar niet meer kan ontwijken en ze door de grote impact allebei op de grond vallen.

Met helikopter naar ziekenhuis

De wielrenner liep een hoofdwonde op, maar zou het relatief goed stellen. De vrouw, daarentegen, moest met een helikopter naar het ziekenhuis gevoerd worden. Haar toestand is «zeer ernstig».

Kritiek

De politie onderzoekt de zaak. Op sociale media stellen mensen zich vragen bij de veiligheid van het evenement. «Hoe is het mogelijk dat de organisatoren van zo’n groot event toeschouwers zo dicht bij de eindmeet laten staan en bijgevolg de veiligheid van de wielrenners in gevaar komt?», klinkt het onder meer.

Opgelet! Onderstaande beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.