Waalse arts vervalste 2.000 Covid Safe Tickets

Het gerecht is maandag tussenbeide gekomen nadat een Waalse arts zowat 2.000 valse vaccinatiecertificaten zou hebben verstrekt. Dat heeft de Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) dinsdagochtend gezegd op LN24.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De documenten zijn ongeldig verklaard. De arts zal worden vervolgd voor valsheid in geschrifte en gebruik van valsheid in geschrifte. Ook mensen aan wie valse documenten zijn afgegeven, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd. Zij riskeren een minnelijke schikking van 750 euro of zelfs vijf jaar cel.

Volgens Christie Morreale heeft l’Agence Wallonne pour une Vie de Qualité (AVIQ) een anomalie gevonden in de codering van vaccinaties door dezelfde arts. De betrokken arts zou valse vaccinatiecertificaten verschaft hebben op verschillende plaatsen in Wallonië en misschien ook daarbuiten. De bevoegde ministers van de Brusselse, Vlaamse en federale regering zijn ook op de hoogte gebracht.

De zaak werd onmiddellijk voor de rechter gebracht. De betrokkene zal worden vervolgd wegens valsheid in geschrifte.

«Dit is een vertrouwensbreuk ten opzichte van mensen die zich veilig voelen en een situatie die het leven van mensen in gevaar brengt», aldus Morreale. «Het is belangrijk om te tonen dat wanneer er sprake is van een onregelmatigheid, het CST ongeldig wordt verklaard en dat er vervolgd wordt», concludeert ze.