Wagen rijdt in op kerstparade Wisconsin: verdachte opgepakt

Zondag in de vooravond is in Waukesha (Milwaukee), in de Amerikaanse deelstaat Wisconsin, een wagen ingereden op een kerstparade. Volgens de politie raakten meer dan 20 mensen gewond en vielen er «meerdere doden». Een precies aantal gaf men niet vrij. Inmiddels is een verdachte opgepakt, zo hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Ooggetuigen hebben het over tientallen mensen die op de grond lagen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Onder de gewonden waren ook 12 kinderen, verklaarde politiechef Daniel Thompson op een persconferentie na het incident. In totaal zijn zeker vijf volwassenen en twaalf kinderen naar het ziekenhuis gebracht. De balans kan nog oplopen. Over de leeftijd van de zeker vijf dodelijke slachtoffers hebben de autoriteiten niets gezegd.

Ongeval of aanslag

Het is niet duidelijk of het om een ongeval of een aanslag gaat. De wagen, een rode SUV, reed aan hoge snelheid achteraan op de parade in. Hij reed daarbij ook door barricades die waren opgesteld voor de parade, bevestigt de politie. Er zijn beelden van het incident verspreid op Twitter.

De politie opende het vuur op de wagen in een poging om die tot stilstand te brengen. Het voertuig kon intussen worden onderschept. «De situatie is veilig, er is geen actieve dreiging meer», klonk het op de persconferentie.