Wallonië voert uitgebreide coronapas in vanaf midden oktober

De Waalse regering heeft woensdag beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) of coronapas uit te breiden vanaf midden oktober. Vanaf dan zal iedereen ouder dan 16 jaar in Wallonië een geldige coronapas moeten kunnen voorleggen in de horeca, in discotheken, op evenementen en in rust- en verzorgingstehuizen. Dat melden RTBF en RTL.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op plaatsen waar gewerkt wordt met het Covid Safe Ticket zal de mondmaskerplicht verdwijnen, zo heeft minister-president Elio Di Rupo nog gezegd.

«MR blijft terughoudend»

Coalitiepartner MR blijft volgens voorzitter Georges-Louis Bouchez «terughoudend» over het gebruik van de coronapas. «De MR blijft terughoudend en voorzichtig wat het CST betreft, maar door de snelle toename van het aantal initiatieven op lokaal niveau was er een Waals kader nodig om de grondrechten te bewaken en duidelijke en coherente richtlijnen vast te leggen», aldus Bouchez op Twitter.

Begin september had Bouchez nog gezegd dat geen enkele regering waarin de MR zetelt, de coronapas zou invoeren. Maar de voorbije dagen hadden verschillende MR-politici de deur opengezet voor de verruiming van het CST.

«Het is vooral van essentieel belang om de vaccinatiegraad te verhogen op de plaatsen waar het aantal vaccinaties laag ligt. Er wordt gewerkt met nabijheid en sensibilisering. Het is te hopen dat die maatregelen de minister van Volksgezondheid toelaten om de vaccinatiegraad verder op te krikken», aldus nog Bouchez.