Wel Jong Niet Hetero heet voortaan Wel Jong

Wel Jong Niet Hetero heeft een naamswijziging ondergaan. De LGBTQ+-jongerenorganisatie gaat sinds zaterdag door de wereld als Wel Jong. Dat kondigt de organisatie maandag aan. De aankondiging gebeurde zonder groot feest, maar op de sociale media werd alvast een campagnevideo gedeeld.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

27 jaar geleden werd Wel Jong Niet Hetero opgericht als koepelorganisatie voor holebi-organisaties in Vlaanderen en Brussel. Intussen is die koepel gegroeid tot «een brede jongerenwerking, waarbij niet enkel seksualiteit maar ook genderbeleving en andere aspecten van identiteit een belangrijke rol spelen», klinkt het.

Zelfexpressie

Na meer dan een kwart eeuw was het tijd voor een naamsverandering. «Wel Jong nodigt uit tot aanvulling, met ruimte voor ieders identiteit en zelfexpressie. Meer dan ooit staat Wel Jong voor plezier maken, jezelf zijn, zorgen voor elkaar en opkomen voor elkaar», vertelt coördinator Sander Cornelis.

De naamsverandering gaat ook gepaard met een nieuwe huisstijl. Daarbij werd niet voor één vast logo gekozen, maar «wel voor een logo met veel vormen en kleuren die oneindig met elkaar gecombineerd kunnen worden». De organisatie hoopt zo de diversiteit binnen de LGBTQ+-gemeenschap in de verf te zetten.