Welke nieuwe snufjes stuurt Apple vanavond onze richting uit?

Vanavond om 19 uur Belgische tijd staat het prestigieuze Apple Event in de Steve Jobs Theatre in Californië gepland. Traditioneel mogen we op zo’n event de nieuwste generatie iPhones verwachten, maar ook enkele interessante updates voor de Apple Watch en eventueel de Airpods staan op het programma. We zetten de grootste verwachtingen even op een rijtje.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

We beginnen met het grootste nieuws: vanavond onthult Apple naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwste generatie smartphones, de iPhone 14. Het is bijna een traditie aan het worden dat Apple in september een nieuwe versie van zijn topproduct op ons loslaat. De nieuwe iPhone kan rekenen op heel wat nieuwigheden. Een overzicht:

De nieuwe generatie iPhones zal verkrijgbaar zijn in vier modellen: de ‘gewone’ iPhone 14, de iPhone 14 Plus (met een groter scherm van 6.7 inch), de iPhone 14 Pro (die sneller zou zijn) en ten slotte de iPhone 14 Pro Max (groter én sneller). Volgens analisten zullen de Pro-versies dit keer wel beduidend sneller zijn dan hun tragere broertjes, mede dankzij een nieuwe en snellere processor. De ‘gewone’ iPhone en de Plus-versie moeten het stellen met een update van de oudere A15-processor.

8K-resolutie

Nog op te merken aan de nieuwe Pro-versies zouden de nieuwe selfiecamera’s en gezichtsherkenningstechnologie zijn. Daarbovenop zou Apple willen uitpakken met een scherm dat altijd aan zal kunnen staan om het uur te zien, maar daarvoor bijna geen batterij verbruikt, en een grote update voor de hoofdcamera. Die zou van 12 megapixels opgetrokken worden naar 48, waardoor filmen in een 8K-resolutie mogelijk is.

Maar de vraag die iedereen bezighoudt, is of al deze nieuwe snufjes zich ook zullen vertalen in een stevige prijsverhoging. Volgens de Wall Street Journal is dat wel degelijk het geval, of toch zeker voor de Pro-versies. Die zouden elk 100 dollar duurder worden dan hun voorganger. Of de andere twee nieuwe modellen die trend volgen, is nog maar de vraag. Hoeveel de prijs zal oplopen in euro’s, is ook nog niet geweten. Analisten van Bloomberg voorspellen dat de nieuwe iPhones binnen twee weken in de winkels zouden moeten liggen, als Apple vasthoudt aan het tijdschema dat het de afgelopen jaren ook hanteerde.

Kleine broertjes voor Apple Watch

De (vernieuwde) Apple Watch krijgt er twee kleine broertjes bij, al is ‘klein’ vrij relatief. Apple presenteert vanavond naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Apple Watch Pro, een groter, robuuster model van de gewone Apple Watch. De Apple Watch Pro is bedoeld voor extreme sporters, en zou dus volgens sommige bronnen ook voorzien zijn van een extra fysieke knop. Daarnaast komt er ook een SE-model van de Apple Watch, dat omschreven wordt als een instapmodel aan een zachtere prijs.

Ten slotte krijgen misschien ook de Airpods een grote opknapbeurt, al wil Apple daar alvast niet te veel over kwijt. Volgens Bloomberg wil Apple vooral de fitnessfuncties verbeteren met nieuwe sensoren die helpen bij het volgen van een work-out. Sommige geruchten – onder andere via Bloomberg – spreken van een versie van de Airpods zonder de kenmerkende stokjes onderaan. Of we die ook vanavond zullen zien, blijft een groot mysterie.