Wesley Sonck geeft pronostiek voor Denemarken-België: «Niet makkelijk»

Vanavond speelt ons land tegen Denemarken. Ex-Rode Duivel Wesley Sonck voorspelt dat het een moeilijke wedstrijd wordt, maar dat we wel gaan winnen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het belooft een beladen wedstrijd te worden vanavond om 18 uur. Niet alleen door het feit dat Denemarken hun sterspeler Christian Eriksen zag uitvallen, maar ook omdat ze hun openingswedstrijd tegen Finland verloren met 0-1 en dus vol aan de bak moeten tegen ons.

Sterker dan Denemarken

Wesley Sonck, die bij de Rode Duivels tussen 2001 en 2010 als aanvaller speelde en in 55 matchen 24 keer scoorde, voorspelt dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden. Toch gelooft de 42-jarige analist in een overwinning van de Belgen. «De Denen verloren hun eerste wedstrijd tegen Finland met 0-1. Dat was een onwaarschijnlijke wedstrijd waarin van alles gebeurde. Maar wat ik onthouden heb, is het feit dat Finland maar één keer op doel heeft getrapt en dat het dan ook nog een doelpunt was».

«Ik verwacht niet zo’n makkelijke wedstrijd tegen de Denen. We hebben de laatste twee confrontaties wel gewonnen, met 0-2 en 4-2. Toch denk ik dat we hier ook weer licht in het voordeel zijn, gewoon omdat we een heel sterke, uitgebreide kern hebben. En dan moet ik toch wel zeggen dat ik een overwinning verwacht van de Belgen: 1-2», klinkt het.

Bijna correct voorspeld

Met zijn vorige pronostiek tegen Rusland zat Sonck er erg dicht bij. Hij voorspelde dat België met 2-0 zou winnen van de Russen. Het werd uiteindelijk 3-0.