WOW. Bol.com verwijderde honderden boeken om antisemitische inhoud

Bol.com heeft sinds oktober inmiddels «honderden» boeken uit zijn webwinkel verwijderd vanwege een antisemitische inhoud. Boeken die online worden aangeboden worden ook eerst beoordeeld of ze geschikt zijn voor de verkoop.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De grootste webshop van Nederland gaf vorig jaar als een van de eerste webwinkels gehoor aan de oproep van de Nederlandse Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) om de verkoop van antisemitische boeken aan banden te leggen. Maar Bol.com is zelf geen inhoudsexpert op het gebied van de onderwerpen die in boeken worden beschreven. Daarom heeft bedrijf eerst gesprekken gevoerd met experts op dit gebied om te bepalen wat haatdragend, discriminerend of antisemitisch is, zo luidt het.

Waarschuwingslabel

Het totale assortiment van Bol.com bestaat uit tientallen miljoenen boeken en elke week komen er weer duizenden nieuwe boeken bij. Boeken die al lange tijd op de site staan, worden ook met de nieuwe criteria beoordeeld. Sommige boeken mogen nog wel verkocht worden, maar krijgen een waarschuwingslabel.

België

meer België

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight