WOW. Deelsteps leggen 4 miljoen kilometer af in één jaar

De deelsteps van Bolt legden in 2022 in totaal maar liefst 4.079.300 kilometer af in België. Dat is bijna vijf keer naar de maan en terug. Dat blijkt uit data van het Europese mobiliteitsplatform Bolt. De mobiliteitsspeler deelt enkele opvallende cijfers van afgelopen jaar.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Nog opvallend is dat 21 september de dag was dat de deelsteps het meest gebruik werden. Wat er zo speciaal was aan die dag? Toen was er een nationale vakbondsactie en lag het openbaar vervoer stil. In plaats van naar de privé-auto te grijpen, kozen gebruikers toen voor micromobiliteit.

1.184 ritjes

De gemiddelde afstand die een deelstepper aflegde in 2022 was 1,7 kilometer. Een deelstep is dus het ideale alternatief voor de last mile afstanden tussen bijvoorbeeld het openbaar vervoer of een parking aan de rand van de stad en de eindbestemming. Maar de langste rit? Die bedroeg 39 kilometer lang. Met de snelheidsbegrenzing wil dat zeggen dat iemand langer dan een uur op een deelstep rondgereden heeft.

Bolt had ook een echte fan: iemand reed afgelopen jaar 1.184 ritjes op een deelstep van Bolt. Dat zijn gemiddeld drie ritjes per dag. Waar Bolt-gebruikers dan zoal naartoe reizen op hun deelstep of -fiets? Die gewoontes verschillen tussen week en weekend. In de week is dat vooral het Shuman-district. In het weekend vinden gebruikers vooral hun weg naar de buurt rond het centraal station.