WOW. Studie vindt ZOVEEL procent van respondenten bereid om van bil te gaan met robot

Het Britse bedrijf achter de chatbot Tidio ondervroeg onlangs 1.200 mensen over de integratie van kunstmatige intelligentie in ons toekomstig leven, en de antwoorden leidden tot enkele verrassende vaststellingen. Zo gaf vier op de tien ondervraagden aan open te staan voor een stoeipartij met een robot. En die toekomstmuziek klinkt voor het ene geslacht verleidelijker in de oren dan voor het andere.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het onderzoek van het bedrijf achter de chatbot Tidio schotelde 1.200 mensen vragen voor over de impact van kunstmatige intelligentie op ons dagelijkse leven in de toekomst. Een greep uit de meest opvallende conclusies: bijna 69 procent van de hoger opgeleiden denkt dat kunstmatige intelligentie over een paar jaar een bedreiging wordt voor hun job. De vrees bestaat dat AI bepaalde beroepen volledig zou kunnen automatiseren en menselijke tussenkomst dus overbodig wordt. Volgens de studie vrezen kassabedienden, chauffeurs en vertalers het meest voor hun job.

Als het op transport en logistiek aankomt, blijkt het vertrouwen in AI groot. Zestig procent van de respondenten gaf aan bereid te zijn om in een zelfrijdende taxi te stappen. 57 procent ziet geen graten in het overlaten van de luchtverkeersleiding aan kunstmatige intelligentie.

Seks met robots

Voorts blijkt het vertrouwen in AI-technologie groter bij mannen dan bij vrouwen. In verhouding toonden dubbel zoveel mannen zich bereid om zich te laten opereren door een robot op basis van kunstmatige intelligentie of hun kinderen te laten onderwijzen door AI. Mannen zijn ook minder beducht voor mogelijke dreigingen die uitgaan van de technologie.

Waar duidelijk minder terughoudendheid over bestaat, is het gebruik van robots tussen de lakens. Bijna 42 procent van de respondenten is bereid om seks te hebben met een humanoïde robot. 39 procent zou zelfs verkering met een robot kunnen hebben. Ook hier gaapt een kloof tussen de bereidwilligheid bij mannen en bij vrouwen. Mannen zijn het idee om van bil te gaan (48 procent) en een liefdesverhouding uit te bouwen (43 procent) met een robot meer genegen dan vrouwen.