ZO bereikt jouw brief Sinterklaas: «Iedereen krijgt antwoord»

De Sint krijgt in deze periode massa’s post te verwerken. Daarom zet hij zoals elk jaar zijn helpers aan het werk in het Sintsecretariaat om iedereen een antwoord te bezorgen via de postbezorgers. Wij leggen je uit hoe je jouw briefje bij de Sint krijgt!

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Alle kinderen die een briefje adresseren aan de Grote Kindervriend, kunnen dat doen naar dit adres: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Ook leerkrachten (3 e kleuterklas en 1 e , 2 e en 3 e leerjaar van de lagere school) kunnen samen met hun leerlingen een brief naar de Sint schrijven en kunstwerkjes toevoegen. De bpost collega’s die tijdelijk in het Sintsecretariaat werken zullen er samen met de postbodes persoonlijk voor zorgen dat iedereen een antwoord krijgt.

Opgelet! Om alle brieven te kunnen beantwoorden, is het noodzakelijk dat het adres van de afzender duidelijk vermeld wordt op de achterzijde van de enveloppe. De assistenten van Sinterklaas vragen de briefschrijver een kleine moeite te doen om mooi te schrijven. Brieven aan Sinterklaas hoeven niet gefrankeerd te worden en kunnen in elke rode brievenbus worden gedropt.

Brieven die vóór 29 november zijn gepost, worden rond 6 december beantwoord, maar Sinterklaas beantwoordt uiteraard ook de brieven die later binnenkomen.

Bedankje

«Elk jaar voor 6 december merken we een enorme brieven- en pakjespiek, door de komst van Sinterklaas. Ik wil alle helpers bij bpost bedanken om ervoor te zorgen dat de Sint ook dit jaar de duizenden verlanglijstjes en brieven kan lezen en verwerken. Ook alle kinderen die de moeite nemen om een brief te schrijven, draag ik een warm hart toe. Er gaat niets boven het ontvangen van een lieve brief of mooie tekening. Wat zalig om de Sint te zijn!», reageert Petra De Sutter (Groen), Minister van Post.