Dit is de beste dag van de week voor een geslaagde date

Daten, leuk is het wel, maar simpel niet altijd. En vooral een eerste date kan weleens een gevoelige aangelegenheid zijn. Je kent de ander immers nog niet en weet dus ook niet of het al dan niet zal klikken tussen jullie. Het is dus belangrijk om zo’n eerste date juist te timen, maar hoe doe je dat precies?

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Er zitten zeven dagen in een week, maar die zijn duidelijk niet allemaal gelijk geschapen. Op maandag en dinsdag moeten we allemaal nog wat opstarten en proberen we eigenlijk om zo weinig mogelijk energie te verliezen aan onnodige activiteiten. Op vrijdag, zaterdag en zondag zit je agenda als single vaak al vol, omdat je dan afspreekt met vrienden en familie.

Doordeweeks of op zondagmiddag

Dating app Thursday verkiest, zoals de naam al doet vermoeden, donderdag als eerste date-dag. En daar valt wel wat voor te zeggen, want veel plannen hebben we meestal niet op donderdag en tegelijkertijd moet je de volgende dag meestal werken, wat je in geval van een niet zo geslaagde date een goed excuus geeft om er een einde aan te breien. Daar is ook dating experte Hailey Quinn van Match het mee eens. Zij raadt in een interview met Metro UK aan om op woensdag of donderdag af te spreken, want dat schept geen verwachtingen en zoals gezegd kan je altijd een goed excuus verzinnen om vroeg te vertrekken.

Lukt doordeweeks echt niet, dan is de zondagmiddagbrunch ook een goed idee als we Quinn mogen geloven. Niet te vroeg, zodat iedereen kan uitslapen en bovendien creëert het de mogelijkheid om ook in de namiddag nog iets samen te doen als de date bevalt. Is dat niet het geval, dan kan je een afspraak met vrienden of familie in de namiddag veinzen, wat meer dan geloofwaardig is.