Je relatie boosten? Een date van 10 minuten kan volstaan

We hebben het allemaal «druk druk druk». ‘s Ochtends ontbijten we in aller haast, we brengen snel de kinderen naar school en proberen dan om toch maar op tijd op het werk te geraken. En na het werk racen we naar huis om het huishouden op orde te brengen en nog snel iets te koken, vooraleer we uitgeput in de zetel zakken en tegen beter weten in voor de tv in slaap vallen. Tijd maken voor je partner en je relatie? Dat komt er slechts zelden van.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Je bent heus niet de enige die geen tijd lijkt te hebben voor je relatie, maar erg gezond is dat niet. Je leeft tenslotte samen en je hebt beiden noden, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Hoe je in een druk leven toch de nodige aandacht besteedt aan je partner? Volgens het Gottman Institute kunnen microdates van 10 minuten de oplossing vormen.

Persoonlijke invulling

Eerlijk is eerlijk, iedereen kan 10 minuten vrijmaken op een dag en daarom is de microdate zo’n goede oplossing. Concreet spendeer je gedurende die tijd al je aandacht aan je partner, maar je kan zelf invullen hoe. Misschien maken jullie samen een korte wandeling, misschien drinken jullie al pratend een kop koffie in de keuken of misschien spenderen jullie wat tijd aan een gezamenlijke hobby. Waar je ook voor kiest, door bewust 10 minuten tijd te maken voor je relatie zal je merken dat je je een stuk meer betrokken voelt bij je partner. En natuurlijk is het belangrijk om zo nu en dan ook tijd te maken voor een meer uitgebreide date, maar alle kleine beetjes helpen!