Baby die schedelbreuk opliep na val bij onthaalmoeder is overleden

De baby die dinsdag zwaargewond was geraakt bij een onthaalmoeder in Kessel-Lo, is aan haar verwondingen overleden. Dat wordt bevestigd door het Leuvense parket, dat in intussen een gerechtelijk onderzoek geopend wegens opzettelijke slagen en verwondingen.

Pexels
door
Redactie Online / Belga
Leestijd 1 min.

Dinsdag raakte een baby van zes maanden zwaargewond toen ze, volgens de verklaringen van de onthaalmoeder, uit haar armen op de verzorgingstafel viel. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar een schedelfractuur en een hersenbloeding werd vastgesteld. Omwille van de ernst van de feiten werd een wetsdokter aangesteld door het parket. Volgens zijn bevindingen was de verklaring van de onthaalmoeder «niet compatibel met de verwondingen die het meisje opliep».

Gerechtelijk onderzoek

Het parket van Leuven opende daarop een gerechtelijk onderzoek wegens opzettelijke slagen en verwondingen. De onthaalmoeder werd woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, waar zij opnieuw haar verklaring bevestigde. De onthaalmoeder werd in voorlopige vrijheid gesteld, maar moet enkele voorwaarden naleven. De baby verbleef sinds de feiten in het ziekenhuis, waar ze donderdag overleed.

België

meer België

Spotlight

WHAT ABOUT... De powernap? Wat doet een siësta voor de productiviteit?

Ready, set, powernap! Zo gaat het vaak wanneer je uitgeput thuiskomt van een slopende dag. Even onder de lakens kruipen, en dan zal die mentale en fysieke energie wel op peil raken. Maar kan je door zo’n kort slaapje wel écht bijtanken? Of is het tijd om eens wat vroeger onder de wol te kruipen?

meer Spotlight