Belfius trekt als eerste grootbank de basisrente en getrouwheidspremie op spaarrekeningen op

Belfius trekt op 1 november de basisrente en getrouwheidspremie op de spaarrekeningen op. Dat meldt de grootbank maandag in een persbericht.

door
BElga
Leestijd 1 min.

De basisrente op de gewone spaarrekening stijgt van 0,45% naar 0,55%, de getrouwheidspremie ook van 0,45% naar 0,55%. Voor de Belfius Fidelity-spaarrekening stijgt de basisrente van 0,2% naar 0,25% en de getrouwheidspremie van 1,05% naar 1,75%.

Getrouwheidspremie

Voor stortingen die gedaan worden voor 1 november 2023, geldt nog de oude getrouwheidspremie. De getrouwheidspremie is slechts verworven voor bedragen die gedurende 12 maanden na de storting ononderbroken op de gereglementeerde spaarrekening blijven staan.

Belfius is de eerste grootbank die de rente optrekt sinds de staatsbon van de Belgische regering, die in het leven geroepen was als motivator voor banken om de rente op te trekken. Argenta, Axa, Beobank en Deutsche Bank boden toenals reactie langetermijnrekeningen van één jaar met een gelijkaardig rendement als de staatsbon aan, maar dat alleen tijdens de intekenperiode van de staatsbon.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be