Belgische toeristen gaven in 2022 het meest uit in Frankrijk

De Belgische toeristen hebben vorig jaar het meest uitgegeven in Frankrijk, dat in 2022 een recordopbrengst van 57,9 miljard euro haalde uit internationaal toerisme. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het agentschap Atout France, dat instaat voor de promotie van het Franse toerisme in het buitenland. Grote rivaal Spanje doet het evenwel nog beter.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische toeristen hebben vorig jaar het meest uitgegeven in Frankrijk: 7,3 miljard euro. Daarna volgen de Duitsers (6,5 miljard euro) en de Britten (6,2 miljard euro). Toeristen uit de VS waren goed voor de vijfde plaats (5,6 miljard euro).

Terugkeer toeristen

«Eind december 2022 lagen de inkomsten uit internationaal toerisme in Frankrijk 1,2 miljard euro hoger dan in precoronajaar 2019», aldus het agentschap. «Dit is het resultaat van de terugkeer van Europese en Amerikaanse toeristen, maar ook de inflatie speelt een rol», klinkt het.

De toeristenstromen uit Azië, en dan met name vanuit China of Japan, blijven nog steeds erg zwak.

Spanje is inzake toerisme nog steeds Europees koploper, met eind november al 64,8 miljard euro opbrengsten voor de eerste elf maanden van 2022.