Coördinatie van mensen zonder papieren noemt migratieakkoord «lachwekkend»

De Coördinatie van mensen zonder papieren, een netwerk van collectieven van mensen zonder papieren in Brussel, beschrijft het migratieakkoord van vorige week als «lachwekkend en lamentabel». De organisatie zegt ook zich te verzetten tegen de nieuwe asielmaatregelen.

Foto Le Pictorium / Maxppp
door
Belga
Leestijd 1 min.

Vorige week woensdag bereikte de federale regering een migratieakkoord. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) verklaarde structureel extra opvang te creëren, onder andere via containers. Afgewezen asielzoekers moeten ook sneller uit de centra, klonk het.

Uitzonderlijke humanitaire situatie

«Een zielig akkoord», meldt de Coördinatie van mensen zonder papieren nu. «Dit is geen waardig asielbeleid. De regering slaat de bal volledig mis. De uitzonderlijke humanitaire situatie van velen vraagt juist om een snelle reactie.»

De Coördinatie zegt tot slot dat de uitbreiding van het aantal begeleiders voor terugkeer, «een praktijk van deportatie is, in strijd met de waarden van het Belgische volk».

België

meer België

Spotlight

WHAT ABOUT... De powernap? Wat doet een siësta voor de productiviteit?

Ready, set, powernap! Zo gaat het vaak wanneer je uitgeput thuiskomt van een slopende dag. Even onder de lakens kruipen, en dan zal die mentale en fysieke energie wel op peil raken. Maar kan je door zo’n kort slaapje wel écht bijtanken? Of is het tijd om eens wat vroeger onder de wol te kruipen?

meer Spotlight