Dode en achttien gewonden bij ongeval met minibus in Antwerpen

In Antwerpen is zondagochtend een zwaar ongeval gebeurd met een minibus. De 67-jarige bestuurder kwam om, de achttien andere inzittenden raakten gewond. De minibus had even voor die crash een lichte aanrijding met een auto.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het ongeval gebeurde rond 3.30 uur op de Kolonel Silvertopstraat aan het kruispunt met de Generaal Armstrongweg en de Sint-Bernardsesteenweg. De minibus met Britten aan boord reed met een hoge snelheid toen de bestuurder in de bocht de controle over het stuur verloor. Het voertuig botste tegen een paal en kwam uiteindelijk op zijn zij terecht.

Aanrijding

Net voor die crash had de minibus een lichte aanrijding met een auto. De bestuurder van die wagen reed achter de bus aan, die er dus aan hoge snelheid vandoor ging.

De bestuurder van de minibus overleefde het ongeval niet. De 17 andere inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht, Een 15-jarige raakte zwaargewond en verkeerde in levensgevaar, de andere inzittenden liepen lichte(re) verwondingen op. Ookk de bestuurder van de wagen werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde in shock.