Dodelijke vechtpartij Zaventem: drie jongeren verdacht van doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen

De drie jongeren die zondag voor de onderzoeksrechter zijn voorgekomen, worden in verdenking gesteld voor doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen, ten aanzien van een minderjarige met voorbedachten rade en zware verminking tot gevolg.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 19-jarige man uit Anderlecht werd aangehouden door de onderzoeksrechter en onder elektronisch toezicht geplaatst, de twee anderen, een 22-jarige man uit Sint-Agatha-Berchem en een 20-jarige man uit Etterbeek, werden vrijgelaten onder voorwaarden. Initieel was ook een vierde persoon opgepakt, maar die mocht na zijn verhoor beschikken.

Vrijdag werden een 22-jarige man uit Etterbeek en een 16-jarige uit Brussel het slachtoffer van een vechtpartij tussen twee jongerenbendes aan het station van Zaventem. Bij de schermutseling vielen drie personen op de treinsporen: de twintiger overleefde het niet, de tiener raakte zwaargewond maar is buiten levensgevaar. De derde persoon, die nog niet geïdentificeerd kon worden, kon tijdig de sporen verlaten.

Wraakacties

Op sociale media deden ookberichten de ronde waarin wraakacties werden aangekondigd, en de politie verhoogde daarom maandagochtend haar waakzaamheid en aanwezigheid, maar incidenten bleven uit.