Duurzame levering van pakketje zal altijd een optie zijn

Wie online een pakje bestelt, zal binnenkort altijd voor een duurzame levering kunnen kiezen. «Je zal kunnen aanduiden of je pakket aan de voordeur of in een pakjesautomaat wordt geleverd», zegt federaal minister van Post en Overheidsbedrijven Petra De Sutter maandag. «Zo kunnen mensen zelf kiezen wat het milieuvriendelijkst is.»

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

De maatregel werd al een eerste keer goedgekeurd door de ministerraad en ligt nu voor advies bij de Raad van State. Eens het parlement het licht op groen zet, zal minister van Economie Pierre-Yves Dermagne het economisch wetboek laten aanpassen.

Uitzonderingen

Ook al wordt het binnenkort dus de regel om voor de levering van een online gekocht pakje minstens twee opties te krijgen, zullen er uitzonderingen mogelijk blijven. De Sutter haalt aan dat bijvoorbeeld voor start-ups jonger dan drie jaar de regel niet zal gelden.

De Sutter zegt dat ze al langer aan een beleid werkt waardoor pakjes duurzamer bezorgd kunnen worden. «Zo hebben er nog nooit zoveel pakjesautomaten in ons land gestaan. Daarnaast wordt de duurzame impact van de automaten vergroot. Zo zal postregulator BIPT de spelers op de pakjesmarkt gemakkelijker kunnen opleggen om hun automaten open te zetten voor elkaar als dit bijdraagt tot de duurzaamheid.»

Alles wat je wilt weten vind je op Metrotime.be