Hoornaars vallen wandelaars aan in Lier: verschillende gewonden en één reanimatie

In Lier zijn verschillende leden van een grote groep wandelaars het slachtoffer geworden van een aanval door een zwerm hoornaars. Dat bevestigt de lokale politie. Een vijftal slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, één persoon had zelfs zo’n ernstige allergische reactie dat hij ter plaatse moest worden gereanimeerd.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De brandweer en politie kwamen ter plaatse aan de Nazaretdreef en hebben een zone rond de plaats van het incident afgezet. Intussen is het nest gelokaliseerd en verdelgd. «Het bevond zich in een boom, dus het volledig verwijderen kon niet», geeft waarnemend burgemeester Ivo Andries (Open VLD) aan. «Het zal nu wellicht nog enkele dagen duren vooraleer alle exemplaren zijn bezweken. Daarom blijft het wandelpad in kwestie nog even afgesloten.»

Europese hoornaar

Het bleek uiteindelijk niet om Aziatische, maar wel om Europese hoornaars te gaan. «In principe zijn die nochtans minder agressief», zegt Andries. «Het is niet duidelijk hoe het precies tot de aanval is kunnen komen.»

Naast het vijftal dat naar het ziekenhuis moest, werden nog enkele andere wandelaars gestoken. Zij werden doorverwezen naar de lokale huisartsenwachtpost.

Alles wat je wilt weten vind je op Metrotime.be