KLJ-groep bedreigd met messen, kamp afgebroken

Een KLJ-groep uit het Oost-Vlaamse Deinze is in de nacht van vrijdag op zaterdag op kamp in Bouillon, in de provincie Luxemburg, aangevallen. Burgemeester Patrick Adam (PS) bevestigt de berichtgeving van Het Nieuwsblad over het incident. Er is een onderzoek ingesteld om de daders van het incident te identificeren.

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een groep gemaskerde individuen liep vrijdagavond het kamp binnen toen de jongeren waren teruggekeerd naar hun tenten. Het Nieuwsblad maakt gewag van woordenwisselingen en gedreig met messen. Burgemeester Patrick Adam bevestigt dat hij rond 02.30 uur op de hoogte werd gebracht van een incident.

«Een groep externe jongeren kwam naar hun kamp met twistzieke bedoelingen», zegt hij in een Facebook-bericht. «De eerder gewaarschuwde politie ging ter plaatse en is haar onderzoek begonnen».

De burgemeester kwam ter plaatse, samen met schepen Franck Istace. Hij zag er jongeren die geschokt waren door wat net was gebeurd. Er waren geen ernstige verwondingen.

«Ik ben tot 05.15 uur gebleven om te wachten op de komst van familieleden en een vertegenwoordiger van de gemeente Deinze», vervolgt Patrick Adam. Omdat ze zich niet langer veilig voelden, besloot de groep het kamp af te breken.

«We hebben hen begeleid door hen een voertuig en een terrein ter beschikking te stellen. De jongeren zijn veilig thuisgekomen. Dat is het belangrijkste», voegt de burgemeester eraan toe.

«Werk van een minderheid»

«Deze daden van agressie, indien bewezen door het onderzoek, zijn betreurenswaardig en het werk van een minderheid», vervolgt Patrick Adam. Hij zegt «moe te zijn van dit soort daden. Ik hoop dat het onderzoek zal slagen. Als het tot een vervolging komt, twijfel ik er niet aan dat justitie de zaak zal oppakken».

Volgens Het Nieuwsblad namen zowat 130 jongeren uit Nevele (Deinze) deel aan het voortijdig afgebroken zomerkamp.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be