Lichaam gevonden van Waalse twintiger die verdween aan Kompass Klub

Het lichaam van de 23-jarige jongeman uit het Waals-Brabantse Incourt die in de nacht van vrijdag op zaterdag verdween aan de Gentse discotheek Kompass Klub, is donderdag aangetroffen in het water in Gent. «Het lichaam werd aangetroffen door de duikers van de civiele bescherming in het Handelsdok», zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De federale politie verspreidde maandag een opsporingsbericht. Op zaterdag 4 maart rond 00.30 uur werd de 23-jarige Valentin Footman uit Incourt voor het laatst gezien aan de discotheek aan de Nieuwevaart in Gent.

Duikers

Maandagochtend hadden tientallen politiemensen de oevers van de Nieuwe Dokken afgezocht en was er een helikoptervlucht over de zone. Dinsdag werden drie boten met sonarmateriaal ingezet en twee duikteams, maar zonder resultaat. Ook in de club zelf en in de buurt werd vergeefs gezocht. Woensdag concentreerde de recherche zich op camerabeelden langs het traject dat de man afgelegd kan hebben.

Donderdag werd opnieuw gezocht met bootjes en duikers in het water. Daarbij werd rond de middag het lichaam aangetroffen.

Onderzoek

«Bij een nieuwe zoekactie werd het lichaam aangetroffen door de duikers van de civiele bescherming in het Handelsdok», zegt Remue. «De familie van de jongeman was ter plaatse in Gent en werd ingelicht.»

Het is nog niet duidelijk hoe de jongeman in het water is beland. Hij werd vrijdagnacht de toegang geweigerd aan de discotheek omdat hij dronken zou zijn geweest. Er werd een wetsdokter aangesteld om het lichaam te onderzoeken.