Medewerkers Deutsche Bahn krijgen bodycams voor meer veiligheid

De Duitse spoormaatschappij Deutsche Bahn gaat medewerkers die op de trein in contact komen met reizigers, uitrusten met bodycams. Dat moet hun veiligheid ten goede komen, nu er steeds meer gevallen van agressie tegen het treinpersoneel worden gerapporteerd.

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de deelstaat Baden-Württemberg, in de omgeving van het Zwarte Woud, liep sinds vorige maand al een proefproject met camera’s die op het lichaam van het treinpersoneel bevestigd waren. Dat project zal nu uitgerold worden naar andere regio’s in het land, kondigde Deutsche Bahn zaterdag aan.

Meer bewakingscamera’s

Al sinds 2012 doet zich elk jaar meer agressie tegen het personeel van DB voor - uitgezonderd een kleine knik in 2019. Behalve met bodycams wil het spoorbedrijf zijn personeel nog op andere manieren beschermen, bijvoorbeeld door hen aangepaste opleidingen te geven, maar ook door meer bewakingscamera’s op te hangen in de stations.

In 2022 waren er 3.138 gevallen van agressie tegen DB-medewerkers in Duitsland, een stijging met 21 procent ten opzichte van 2021, toen weliswaar minder reizigers de trein namen vanwege de coronapandemie.

NMBS

In België lanceerde de NMBS onlangs nog een nieuwe campagne rond agressie tegen haar spoorpersoneel. In januari dit jaar was er sprake van 200 gevallen van agressie, ruim 50 procent meer dan de 130 in januari 2022.