Opgelet: Airbnb’s worden gecontroleerd bij fesivals

Toerisme Vlaanderen zal deze zomer gericht controles uitvoeren bij eigenaars die in de buurt van de festivalweides van onder andere Pukkelpop of Tomorrowland hun huis of tuin verhuren aan festivalgangers. Dat schrijven de Mediahuis-kranten vrijdag.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«Wie op een boekingsplatform logies tegen betaling aanbiedt, is sinds het logiesdecreet van 2017 verplicht om dit aan te melden bij Toerisme Vlaanderen», zegt Geert Martin, diensthoofd Logies van Toerisme Vlaanderen. Die aanmeldingsplicht moet ervoor zorgen dat de huurder op een veilige manier kan logeren. Wie zijn logies niet aanmeldt of niet in orde is met de brandveiligheid, riskeert een stopzetting of een geldboete, waarschuwt Toerisme Vlaanderen.

Sinds het logiesdecreet van kracht is, controleerde Toerisme Vlaanderen al meer dan 6.000 logies. Sinds 2017 werden twee administratieve boetes en 111 stopzettingsbevelen gegeven.

Laten erkennen

Toerisme Vlaanderen roept eigenaars op om logies niet alleen aan te melden, maar ook te laten erkennen. «Wie zijn logies laat erkennen, kan ook een sterrenclassificatie krijgen. Met die sterren kan je logies promoten op boekingssites.» Momenteel zijn er in Vlaanderen 27.854 aangemelde logies waarvan er 6.576 een erkenning hebben. Van die erkende verblijven beschikken er 4.647 over een sterrenclassificatie.

België

meer België