Peter Goossens verkoopt Hof van Cleve

Topkok Peter Goossens verkoopt zijn driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. Vanaf volgend jaar zwaait huidig keukenchef Floris Van Der Veken er de plak. Eind 2023 trekken Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans de deur na 37 jaar definitief achter zich dicht. «We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven», zegt Goossens maandag in een mededeling.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rechterhand Floris Van Der Veken, die een tiental jaar ervaring op de teller heeft, neemt de zaak over. Hij blijft Hof van Cleve onder dezelfde naam en met dezelfde medewerkers uitbaten vanaf 1 januari 2024.

Vaste waarde

Goossens opende Hof van Cleve in 1986. In 2004 kreeg hij in de restaurantgids Gault&Millau een score van 19,5 op 20, terwijl hij een jaar later in de Michelingids het maximale aantal van drie sterren behaalde. Sindsdien kon het restaurant vasthouden aan die scores. Hof van Cleve is daarnaast al jarenlang een vaste waarde in de top vijftig van beste restaurants ter wereld.

In januari vorig jaar was al bekendgemaakt dat Goossens in de zomer van 2023 de leiding zou nemen over het vernieuwde restaurant in het luxehotel La Réserve in Knokke, dat in handen kwam van de ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys. «Peter zal de volledige verantwoordelijkheid, coördinatie én de receptuur van het nieuwe restaurant van La Réserve voor zijn rekening nemen», luidde het destijds in een mededeling van de investeringsmaatschappij van Coucke.