Politie zoekt 23-jarige Valentin die verdween aan Kompass Klub

In Gent wordt maandag gezocht naar een 23-jarige jongeman uit het Waals-Brabantse Incourt, die in de nacht van vrijdag op zaterdag verdween aan de discotheek Kompass Klub aan de Nieuwevaart. Het gaat om een onrustwekkende verdwijning, bevestigen het parket Oost-Vlaanderen en de Cel Vermiste Personen.

door
Belga
Leestijd 2 min.

De federale politie verspreidde maandag een opsporingsbericht. «Op zaterdag 4 maart 2023 omstreeks 00.30 uur werd de 23-jarige Valentin Footman, afkomstig uit Incourt, voor het laatst gezien aan discotheek ’Kompass Club’ aan de Nieuwevaart in Gent. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. (..) Valentin is 1m79 lang en normaal gebouwd. Hij heeft lang bruin haar met meches, een baard en snor. Hij draagt een bril. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een donkerbruine broek, een beige sweater met kap van het merk Nike, een pet en baskets Air Max van het merk Nike.»

Zoekacties zonder resultaat

De familie van de man deed een oproep om maandag te komen zoeken in de omgeving van de discotheek. «Familie en vrienden zijn vandaag inderdaad met een bus naar hier gekomen om mee te helpen zoeken», zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. «Er zijn verschillende zoekacties geweest, maar voorlopig zonder resultaat. Deze ochtend was er een helivlucht over de hele zone en tientallen politiemensen hebben de oevers van de Nieuwe Dokken afgezocht. Morgen (dinsdag, nvdr) zullen we met sonarmateriaal zoeken in de Nieuwevaart in de richting van het Handelsdok.»

Wie meer informatie heeft over de zaak wordt gevraagd contact op te nemen met de speurders via het gratis nummer 0800/30.300.