Scholen zetten deuren open voor kandidaat-leraars tijdens Open Scholendag op 12 mei

Mensen die geïnteresseerd zijn in een job in het onderwijs, kunnen op vrijdag 12 mei langsgaan in een school tijdens het nieuwe initiatief Open Scholendag. Tijdens die dag kunnen scholen hun deuren openzetten en mensen laten proeven van het werk. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kwam het idee maandag toelichten in secundaire school Kobos in Kapelle-Op-Den-Bos, een van de deelnemende scholen.

Foto Unsplash
door
Belga
Leestijd 1 min.

«Er is een Open Monumentendag en een Open Bedrijvendag. Waarom dan geen Open Scholendag?», legt Ben Weyts het initiatief uit. «Heel wat mensen denken aan een job in het onderwijs, maar wagen de stap niet of nog niet. Een Open Scholendag kan de laatste twijfel wegnemen.»

Breed publiek

De Open Scholendag richt zich op iedereen die interesse heeft in het lerarenberoep: zowel mensen die momenteel werken in de privésector als studenten en laatstejaars leerlingen van het secundair onderwijs zijn welkom. Op 12 mei kunnen ze lessen of een vakvergadering volgen, toezicht houden, overleggen of een handje toesteken waar nodig. Tussendoor kunnen ze in gesprek gaan of vragen stellen aan ervaren leraren over wat lesgeven nu echt inhoudt.

Scholen kunnen zich kandidaat stellen voor de Open Scholendag tot en met 30 maart. Het programma geven ze zelf vorm. Vanaf 6 april kunnen alle geïnteresseerden zich inschrijven voor een bezoek aan hun gekozen school.

Het initiatief kadert in de ruimere campagne ‘Lesgeven is alles geven’.

België

meer België

Spotlight

WHAT ABOUT... De powernap? Wat doet een siësta voor de productiviteit?

Ready, set, powernap! Zo gaat het vaak wanneer je uitgeput thuiskomt van een slopende dag. Even onder de lakens kruipen, en dan zal die mentale en fysieke energie wel op peil raken. Maar kan je door zo’n kort slaapje wel écht bijtanken? Of is het tijd om eens wat vroeger onder de wol te kruipen?

meer Spotlight