Storm Ciarán: tweede dodelijk slachtoffer in Gent is kind van 5

In Gent is een tweede dodelijk slachtoffer gevallen van storm Ciarán. Het gaat om een kind van vijf. Eerder op de dag was ook al een wandelaar in het Gentse Citadelpark onder een omgewaaide boom beland. De stad betuigt haar medeleven met de slachtoffers.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het ongeluk deed zich voor tijdens de speelpleinwerking op het Henri Storyplein in de Muilaardstraat. Een afgebroken tak raakte er twee kinderen. Een 5-jarig kind is overleden en een tweede kindje, dat drie jaar oud is, raakte gewond. De ouders van de deelnemers werden verwittigd en halen momenteel hun kinderen op. Ze krijgen psychosociale begeleiding. De speelpleinwerking is geschrapt voor de rest van de week. Het parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

Eerste slachtoffer in Citadelpark

In het Citadelpark is eerder op de dag ook een drama gebeurd toen een afgewaaide tak op een familie terecht kwam. Het ging om Duitse toeristen. Een 64-jarige vrouw werd dodelijk geraakt, haar 31-jarige dochter overleefde de klap, maar werd met een beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. Ze wordt geopereerd. De vader geraakte niet gewond. Ook hier onderzoekt een expert het incident.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be