Wifi versterken is binnenkort niet meer gratis bij Telenet

Telenet lanceert een nieuwe modem met nieuwe technologie, maar ook met nieuwe voorwaarden. Wie zijn wifi in huis wil versterken, zal daar binnenkort extra voor moeten betalen. De operator stopt met gratis boosters uitdelen, zo meldt hij.

door
Redactie Online / Belga
Leestijd 2 min.

Wie niet tot in alle hoeken van het huis wifi-bereik heeft, kan een versterker installeren. Telenet biedt klanten al een tijdje de mogelijkheid om een wifi-booster gratis te huren. Extra boosters kosten 2 euro per maand. Vanaf 27 mei stopt dat aanbod. Klanten die al een gratis versterkingssysteem huurden, zullen dat daarna wel kunnen blijven doen. Telenet zal defecte boosters ook nog vervangen «zolang de voorraad strekt».

Huurbedrag per maand

Telenet lanceert een nieuwe, modernere modem met Wi-Fi 6. Die kan versterkt worden met «pods» van het Amerikaanse merk Plume. Omdat die beter en duurder zijn, is het volgens het bedrijf niet meer haalbaar om ze nog gratis te verhuren. De operator vraagt per pod 3 euro huur per maand. Hoeveel er nodig zijn voor een goede wifi-dekking, hangt af van het huis. Telenet heeft het zelf over één tot twee toestelletjes per verdieping.

Wisselkost

Voorlopig gaat Telenet zijn nieuwe modem enkel installeren bij bepaalde doelgroepen. Wie kiest voor het nieuwe wifi-systeem met de pods, krijgt er sowieso een. En daarnaast zullen ook nieuwe klanten die kiezen voor een verbinding van 1 Gbps er een ontvangen. Klanten die niet in die groepen zitten, maar toch de nieuwe modem willen, betalen voorlopig nog een wisselkost van 50 euro.

Slimme versterkers

In tegenstelling tot de oude boosters is het nieuwe systeem volgens Telenet «dynamisch en zelflerend». Het zal automatisch toestellen laten connecteren op de meest relevante wifi-pod en het internetverkeer zo goed mogelijk sturen, ook wanneer je rondloopt in huis. Het systeem houdt ook rekening met externe factoren, zoals het wifi-netwerk van de buren of andere stoorzenders.

België

meer België

Spotlight

Hoe saai is jouw datingprofiel?

Iedereen die single of poly is, zit tegenwoordig op een datingapp om nieuwe mensen te leren kennen. Maar hoe weet je of jouw datingprofiel niet te saai is? Maak kennis met de tegenhanger van de ‘red flags’, de ‘beige flags’.

meer Spotlight