Zaak-‘Eveline’ is uitgesteld: bijkomend onderzoek aangevraagd

De zaak van G.R. (29) uit Gent, die zich als’’Eveline’ uitgaf om naaktfoto’s en filmpjes van onder meer bekende Vlamingen te bemachtigen, is woensdag onbepaald uitgesteld door de Gentse raadkamer. Omdat de verdediging van de man opnieuw een vraag tot bijkomend onderzoek ingediend heeft, moet de onderzoeksrechter eerst oordelen of dat toegestaan wordt.

door
Belga
Leestijd 2 min.

Begin oktober 2020 deden naaktfoto’s en -filmpjes van onder meer Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt de ronde op sociale media. Ze bleken uiteindelijk in de val gelokt te zijn door een jongeman uit Gent, die zich uitgaf als ’Eveline’ en hen overtuigde om beelden te sturen.

Ook ‘Ariana’

De toen 27-jarige student G.R. werd opgepakt op zijn kot in Gent na onderzoek van de Federal Computer Crime Unit. Hij legde bekentenissen af en werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Het dossier kwam in april vorig jaar voor verwijzing voor de raadkamer, maar de verdediging diende toen een eerste verzoekschrift tot bijkomend onderzoek in. Terwijl het onderzoek uitgevoerd werd, werd de man eind november echter opnieuw opgepakt. Hij zou zijn terrein hebben verlegd naar Nederland, waar hij onder de naam ’Ariana’ zou geopereerd hebben. Hij zat enkele maanden in de cel maar kwam in maart vrij onder strenge voorwaarden.

Het hele onderzoek, ook rond de nieuwe feiten, werd onlangs afgerond en de zaak kwam woensdag opnieuw voor de raadkamer. De verdediging van de man heeft echter een nieuw verzoek tot extra onderzoek ingediend, waardoor de raadkamer de zaak onbepaald moet uitstellen. De onderzoeksrechter in Gent moet nu beslissen of dat opnieuw toegestaan wordt. Als het geweigerd wordt, kunnen de partijen nog in beroep gaan bij de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent. Pas na het gerechtelijk verlof zal duidelijk worden of G.R. zich voor de strafrechter moet verantwoorden.