Zestienjarige ontvoerd, gefolterd en naakt achtergelaten in Brussel

In Brussel zou een zestienjarige jongeman vorige week woensdagnacht door vier mannen ontvoerd en mishandeld geweest zijn. Dat melden La Capitale en Het Nieuwsblad. Het Brusselse parket geeft geen enkele commentaar over de beweerde feiten.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Volgens beide kranten werd de jongeman in de nacht van woensdag op donderdag ontvoerd in of vlakbij een café op de Lemmonierlaan in Brussel. Getuigen zouden gezien hebben hoe vier andere jonge mannen hem met geweld de auto insleurden.

Niet in levensgevaar

Twee uur later, ruim na 4 uur ’s ochtends, zou de jongeman dan teruggevonden zijn in de buurt van Westland Shoppingcenter, in Anderlecht. Volgens beide media was hij naakt en had hij brandwonden over zijn hele lichaam, afkomstig van de sigarettenpeuken die zijn ontvoerders op zijn lichaam uitgeduwd hadden. Zijn neus was gebroken, wellicht door een vuistslag in het gezicht. De jongeman werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Volgens La Capitale en Het Nieuwsblad zouden de feiten een afrekening zijn in het Albanese milieu. Het jonge slachtoffer, zelf van Albanese afkomst, zou een prostituee overvallen en mishandeld hebben. Daarop zouden haar pooier en zijn vrienden overgegaan zijn tot deze wraakactie.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be