Zomerweer duurt nog een hele week

We kunnen de komende week lekker blijven genieten van het zomerse weer. Dat blijkt uit het weerbericht van het KMI.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het is maandagnamiddag zonnig en warm met maxima van iets meer dan 30 graden op de meeste plaatsen. Een lokale bui is niet uitgesloten. Komende nacht is het droog en helder tot lichtbewolkt met minima van 13 tot 19 graden, zegt het KMI. De rest van de week blijft het droog, zonnig en warm met maxima van net geen 30 graden.

Dinsdag wordt het zonnig met hoofdzakelijk wat hoge wolkensluiers. Het is nog altijd warm met maxima van 23 graden in de Hoge Venen tot lokaal 30 graden in het westen van het land. De zwakke tot matige oostelijke wind wordt geleidelijk matig uit oost tot noordoost. Aan zee steekt na de middag een matige tot vrij krachtige zeebries op uit noordnoordoost.

Woensdag is er opnieuw veel zon met hooguit wat onschuldige wolken. De maxima liggen tussen 21 graden in de Hoge Venen en 28 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit oost tot noordoost. Aan zee steekt na de middag een stevige zeebries op. De temperaturen klimmen daar niet hoger dan 23 of 24 graden.

Donderdag begint de dag met veel zon. In de namiddag ontwikkelen er zich in het binnenland stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 21 en 28 graden bij een zwakke tot matige wind die krimpt naar noord tot noordoost.

Ook vrijdag vormen zich in de loop van de dag enkele stapelwolken, maar is er over het algemeen veel zon bij maxima van 21 tot 28 graden. In het binnenland is de wind zwak uit veranderlijke of noordelijke richtingen. Aan zee is de wind overwegend matig uit noord tot noordoost.