Alles wat je moet weten over het laatste seizoen van Sex Education

Deze week verschijnt het vierde seizoen van Sex Education. Otis, Eric en Maeve hebben officieel Moordale Secondary verlaten, en beginnen weldra aan hun laatste sexcapade. Hou jullie zakdoeken maar alvast klaar, want dit is het allerlaatste schooljaar dat we mogen spenderen met de meest seksueel voorgelichte scholieren van Netflix.

door
Redactie online
Leestijd 3 min.

Wanneer verschijnt het nieuwe seizoen?

Het nieuwe seizoen verschijnt op 21 september op Netflix. Het wordt een herfstig weekend, dus bingen maar!

Hoelang duur het nieuwe siezoen?

Het nieuwe seizoen telt opnieuw acht afleveringen, maar Sex Education heeft wel één verrassing in petto: de allerlaatste aflevering duurt 83 minuten, in plaats van 55 minuten.

Waarover gaat het nieuwe seizoen?

In het laatste seizoen gaat Otis naar een nieuwe school: Cavendish Sixth Form College. Dat schooljaar zal hij moeten doorstaan zonder Maeve, met wie hij aan het einde seizoen drie dan toch een relatie heeft. Zij jaagt haar literaire dromen na in een dure Amerikaanse school. In de laatste trailer is te zien dat die langeafstandsrelatie hun liefde opnieuw onder druk zal zetten, ondanks Otis’ dappere pogingen tot succesvolle naaktfoto’s. En dat is niet zijn enige zorg: op de nieuwe school is er een sekstherapeut die rechtstreeks de concurrentie aangaat met Otis. Otis’ klasgenoten lijken hun seksualiteit wel heruit te vinden. Zo beleeft Eric spannende avonden in clubs, zonder Adam, en begint Aimee een mastrubatiedagboek. Jean, Otis’ moeder, worstelt dan weer met haar pasgeboren baby, wiens vader ze nog steeds niet op het spoor is.

Wie doet (niet meer) mee?

Tussen seizoen drie en vier volgde de ene exit na de andere. Patricia Allison (Ola), Tanya Reynolds (Lily) Mikael Persbrandt (Jakob), Simone Ashley (Olivia) en Chaneil Kular (Anwar) kondigden allen aan dat ze niet meer zoudenopdagen in het nieuwe seizoen.

In plaats daarvan verschijnen enkele nieuwe gezichten ten tonele: Jodie Turner-Smith (‘Queen & Slim’, ‘After Yang’), Dan Levy (‘Schitt’s Creek’) en Thaddea Graham (‘Doctor Who’). Ook Felix Mufti, Anthony Lexa, Alexandra James, Marie Reuther, Imani Yahshua, Lisa McGrillis, Eshaan Akbar, Reda Elazouar en Bella Maclean nemen kleine rollen op zich.

Gaan Otis en Maeve samen eindigen?

Otis en Maeve zijn het meest frustrerende ‘will-they-wont-they’-koppel sinds Ross en Rachel uit Friends. Na jaren elkaar mis te lopen, uit knulligheid of afleidende romances, besloten de twee zich alsnog te wagen aan een relatie aan het einde van seizoen drie. Maar dat belooft niet gemakkelijk te worden, nu Maeve kilometers verder studeert. Dat dat niet van een leien dakje loopt zie je al in de trailer: Ruby, een ex-partner van Otis, staart verlangend zijn ogen, terwijl Maeve net iets te lang blijft turen naar een man in de bibliotheek. Bovendien heeft Sex Education niet de reputatie om hun personages een happy ending te gunnen. Eric en Adam, Otis en Orla, Jean en Jakob: allen gunden we hen een stabiele relatie, maar niemand sloeg erin om die te doen werken. Hetzelfde zal gelden voor Maeve en Otis: pas als ze allebei kunnen groeien als persoon, kan de relatie werken. Voor Otis betekent dat een extra portie zelfvertrouwen (en minder lullig gedrag), terwijl Maeve zal moeten leren om zich kwetsbaar op te stellen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be