Cruel Intentions krijgt dan toch een eigen serie

De cultfilm ‘Cruel Intentions’ krijgt een eigen, achtdelige, televisiereeks. Dat schrijft Variety. Er werden al enkele pogingen ondernomen om de 90s tienerfilm, met Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe en Reese Witherspoon, te verfilmen. Amazon gaat het nu ook echt eindelijk waarmaken.

door
redactie online
Leestijd 1 min.

Cruel Intentions (1999) is losjes gebaseerd op de Franse roman Les Liaisons Dangereuses (1782), en gaat over een stiefzus en –broer die gewaagde weddenschappen aangaan in het moderne New York. De originele cast bestond uit Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon en Selma Blair.

Eliteschool

De nieuwe serie zal dezelfde personages volgen, maar zal zich afspelen in Washington DC in plaats van New York City. Het gaat opnieuw over een stiefbroer en –zus die samen alles willen doen «dat nodig is om hun macht en reputatie te behouden.» De setting is een eliteschool, waarbij de dochter van de Vice President verleid moet worden. De opnames starten deze zomer in Toronto.

Het is nog onduidelijk of de serie te zien zal zijn op de gratis streamingdienst Freevee of op de betalende dienst Amazon Prime. Over de cast is nog niets bekend.