‘Everything Everywhere All at Once’ grote winnaar bij SAG Awards

De film ‘Everything Everywhere All at Once’ heeft de belangrijkste prijs gewonnen bij de Screen Actors Guild (SAG) Awards, de prijzen die worden uitgereikt door de vereniging van Hollywoodacteurs. Dat evenement geldt als een belangrijke voorspeller voor succes bij de Oscars in maart. De film over een Chinees-Amerikaanse wasserette-eigenares die worstelt om haar belastingen te betalen, ging er ook vandoor met drie acteerprijzen.

AFP / F.J. Brown
door
Belga
Leestijd 2 min.

De vrouwelijke hoofdrolspeelster in ‘Everything Everywhere All at Once’, Michelle Yeoh, de mannelijke bijrolspeler Ke Huy Quan en de vrouwelijke bijrolspeelster Jamie Lee Curtis vielen in de prijzen. Yeoh nam haar prijs in tranen in ontvangst. «Dit is niet alleen voor mij. Dit is voor elk klein meisje dat op mij lijkt», zei de Maleisische Yeoh.

Quan, een voormalig kindster die het acteren jaren geleden al tijdelijk had opgegeven, benadrukte dat hij de eerste Aziatisch-Amerikaanse acteur was die won in zijn categorie. «Toen ik stopte met acteren was dat omdat er zo weinig mogelijkheden waren», zei hij in zijn speech. «Het landschap ziet er nu zo anders uit dan vroeger. Dank aan iedereen in de zaal die heeft bijgedragen aan deze veranderingen.»

Andere prijzen

Brendan Fraser won de prijs voor beste mannelijke filmacteur voor zijn rol in ‘The Whale’.

In de televisiecategorieën viel de cast van ‘Abbott Elementary’ in de prijzen. De mockumentary over leraren op een slecht gefinancierde school in Philadelphia won in de categorie beste komedie. De cast van ‘The White Lotus’ kreeg de prijs voor beste drama voor het tweede seizoen van de serie. Dat seizoen speelt zich af in Italië en gaat over rijke vakantiegangers en het personeel dat hen bedient in een chique resort. Eén van de hoofdrolspelers uit de serie, Jennifer Coolidge, won ook de prijs voor beste actrice in een dramaserie.

Culture

meer Culture

Spotlight

Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

meer Spotlight